Svensk TV på Kanarieöarna

För den som bor på Kanarieöarna finns flera olika möjligheter att se svensk TV. Ingen svensk kanal finns i det spanska utbudet men med parabol eller via Internet så kan man ändå lösa frågan.

Exakt vad man kan ta emot via parabol på Kanarieöarna kan vi inte specificera. Men man kan definitivt ta emot SVT World som är en betalkanal som mixar ihop sitt innehåll från SVT:s olika kanaler. Om något annat svenskt programutbud än SVT World är tillgängligt med stora paraboler vet vi inte men det är inte otänkbart. P g a en massa copyrighttrassel så måste SVT World, som är en betalkanal, stryka en massa program. Till exempel lyser OS med sin frånvaro. Paraboler kan vara ett elände, speciellt om man bor i lägenhet. Många samfälligheter är kinkiga med att sätta paraboler på taket. Och på ytterväggar får inga paraboler sitta av säkerhetsskäl i många kommuner. På balkonger är det förstås fritt fram.

Om man har ADSL eller fiber och alltså tillgång till Internet finns flera möjligheter.

SVT World finns numera tillgänglig även på Internet, mot rundlig betalning.

En möjlighet är att placera en mottagare och Slingbox hemma hos någon släkting eller vän i Sverige. Det vara en mottagare för marksänd TV eller kabel-TV. Med Slingboxen fjärrstyr man mottagaren i Sverige och får bra bild på sin dator. Datorn går att koppla till en TV för att få bilden där istället.

Om man abonnerar på en s k VPN-tunneltjänst, som PrivatVPNså öppnas ytterligare möjligheter. Då kan man se SVT Plays hela utbud som annars är förbehållet de som befinner sig i Sverige. Nu under OS är utbudet imponerande. Många dagar har man ibland uppåt 8 (!) parallella direktsändningar varför det finns alla möjligheter att se sin favoritsport.

Om man förutom VPN-tunnel även prenumererar på Zattoo så får man tillgång till ett stort utbud TV-kanaler i olika länder med utmärkt kvalitet. Om man väljer en server i Danmark (som PrivatVPN har) så kan man se svenska SVT1, SVT2 och TV4 plus många andra kanaler.

Kort sagt, det finns alla möjligheter att se svensk TV för en billig penning i Spanien för den som vill!

1 tanke på “Svensk TV på Kanarieöarna

  1. Pingback: SVT lägger ut alla sina sändningar live på nätet | Spanienaktuellt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s