Monarken fick föga önskvärt besök

jcamKung Juan Carlos inbjuder – som del av det vanliga protokollet – Spaniens regionchefer till besök på kungapalatset Zarzuela. Vem minns inte token Revilla från Cantabria som älskade att gå på kungabesök med en burk anchovis som gåva? Pittoreskt första gången men till slut genant.

Men nu var det inte Revilla – som dessbättre mist sitt arbete – som stod på tur utan upprorsmakaren Artur Mas från Spanien nordöstra hörn (”Katalonien”). Vi hade inga förhoppningar om att den gamle monarken denna gång skulle avstå från breda leenden, och alla de handpåläggningar som äldre herrar ägnar sig åt för att simulera broderskap.

Men ack! Vi fick fel! Kungen stapplade in i besöksrummet med dubbla kryckor och med en uppsyn som om han käkat citroner till frukost. Tack vare kryckorna så slapp vi bevittna någon av kungens berömda dykningar mot hårt marmorgolv. Upprorsledaren Mas var den som stod för de simulerade ömhetsbetygelserna, grepp om monarkens underarmar, arm runt ryggen etc. Om samtalens innehåll vet vi ingenting. De plattityder Mas refererade i efterhand är inte värda att återge.

Vi tackar monarken för att han inte mottog brottslingen Artur Mas som en broder! Om han hade drämt kryckorna i skallen på Mas hade vi nog blivit rojalister. Och kungen åtnjuter ju åtalsfrihet.

2 tankar på “Monarken fick föga önskvärt besök

 1. Även om Hugo Chavez snart inte är bland oss, gillar jag detta klipp:

  Först får man för sig att det är Mr Bean man ser i rutan, men det är de det bästa Zapatero uträttat under sitt mandat. Hatten av också för den spanske kungen!

  • Zapatero vill jag helst glömma … 🙂

   Jo, kungen höjde rösten för en gångs skull. Tänkte om han gjorde det på denna sida av Atlanten någon gång. En publik utskällning av Artur Mas skulle hjälpa till att rensa luften och markera positioner.

   Chavez ja, må vi snart slippa höra talas om den gamle totalitäre kuppmakaren. Om det är synd om Spanien så är det många resor värre i stackars Venezuela som regerats av korrupta individer under lång tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s