SVT lägger ut alla sina sändningar live på nätet

SVT Play

SVT Play

Med början idag kan man se SVT:s alla sändningar live på nätet. Sändningar är p g a rättigheter tänkta att endast ses inom Sverige. Men med en s k VPN så går det utmärkt att se dem även utomlands ifrån. Med det tarvar säkert en hyfsad förbindelse till nätet.

Mer om hur det går till skrev vi om tidigare.

Denne skribent, dryga 400 mil från Sverige, kan nu ta emot SVT på tre olika sätt: 1. Slingbox, 2. SVT med VPN inställd på Sverige, 3. SVT med Zattoo och VPN inställd på Danmark. Det skall mycket otur till för att inget av de tre alternativen skall fungera. Tja, en bruten förbindelse till nätet förstås. Men det händer inte ofta när man har glasfiber ända fram. Men vi skall ända skaffa en backup med ett GSM-modem. Om man håller på med aktiehandel med snabba affärer är det nödvändigt att ha en uppkoppling som alltid fungerar!

Vad är VPN? En förklaring på ”idiotnivå”: föreställ Dig att vi sitter här på Kanarieöarna och tittar på svensk TV genom ett långt rör. Då spelar det ingen roll att man blockerar TV-signaler utanför landets gränser, vi ser i alla fall. Ungefär så går det till, fast datamässigt.

1 tanke på “SVT lägger ut alla sina sändningar live på nätet

  1. Så här efteråt kan man konstatera varför SVT började streama sina program på nätet. Det förvandlar nämligen alla datorer till TV-mottagare (oavsett om de används så eller ej) varför man nu kan avkräva alla svenskar TV-licens för datorinnehav. Det är alltså inte kundnytta utan girighet som motiverar nätsändningarna. Debatten om den nya datorskatten rasar i Sverige just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s