Idag förhörs flera upprorsmän (och en kvinna) av domstolen i Madrid

trapero

Häkta förrädaren Trapero!

Idag hålls synnerligen kritiska förhör i den Nationella Domstolen i Madrid. Att de hålls där och inte i Barcelona beror på att de inkallade förhörs som misstänkta för brott mot rikets säkerhet.

Konkret gäller misstankarna sedición (ungefär våldsamt uppror). Trapero riskerar 15 års fängelse enbart på denna punkt. Och det lär fler förundersäökningar framöver.

soto

Fängelset Soto del Real nära Madrid – Traperos nya hem?

Det intressanta med förhöret av Trapero är att när det avslutas så kan domaren låta honom löpa utan åtal, åtalad (med eller utan krav på borgen) eller låta häkta honom på stående fot. Häktas han så förpassa han direkt till häkte och den katalanska polisen står utan sitt högsta befäl och då kommer regeringen förmodligen omgående att ta befälet över den katalanska polisen.

Vi hoppas att förrädaren Trapero grips så att ordningen i Katalonien kan återställas efter hand och Trapero förhindras fortsätta sin brottsliga verksamhet.

3 tankar på “Idag förhörs flera upprorsmän (och en kvinna) av domstolen i Madrid

  1. Trapero förhördes till slut men häktades ej. Åklagarmyndigdeheten ingav omfattande ny bevisning och utvidgat anmälan som försvaret måste ha tid att gå igenom. Trapero kommer att kallas på nytt inom kort med varning att om han inte kommer häktas han.

    Traperos försvar idag var att han inte visste, inte hade nog tid etc. Det är en mycket farlig strategi. Ty domaren kommer att gräva fram ljudband, andra vittnen etc och skjuta hans trovärdighet i sank om versioner inte matchar varann. Gud hjälpe honom då. Domaren är en dam med skinn på näsan. Hon håller fotbollsklubben Barcelonas förre klubbdirektör Sandro Rosell fortlöpande häktad sedan i våras med hänsyn till fortsatt brottsrisk.

    Våndas månne Trapero-pajasen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s