Covid-19 – del 3

Utvecklingen går mycket snabbt och det man skrev igår tenderar att vara överspelat idag. Låt oss med den reservationen titta på nuläget.

begonag

Begoña Gómez (mitten) på det stora smittarpartyt den 8:e mars

Den rasande pandemin i Spanien blir alltmer synlig när d v s kända personer blir sjuka efter hand. Det rör sig nu om så många att det är svårt att minnas alla. Men gamle NATO-chefen Javier Solana är smittad och befinner sig förstås i farozonen eftersom han är 77 år gammal. Solana är av det gamla socialdemokratiska snittet. En generation socialister som var välutbildad och absolut satte det man ansåg vara Spanien bästa i centrum. Flera ur den generationen hatar dagen kriminella förrädarklick och många har gått ur partiet.

Det mest uppseendeväckande ny sjukdomsfallet är väl annars Begoña Gómez, premiärminister Pedro Sánchez fru.

Hur upptäckte man att Gómez var smittas, trots att hon säges må bra, kan man fråga sig. Det är ju nämligen så att man i Spanien, precis som i Storbritannien och Sverige, inte testar de som inte visar klara sjukdomssymptom. Ja, i alla länderna ljuger man ju och säger att man inte testar eftersom det ändå råder allmän smittspidning. Den reella anledningen är förstås att det inte finns nog med testkit. Och när det råder brist så testar man givetvis bara politiker och deras nära och kära. De går först i kön.

begonav

Begoña Villacía innan hon knuffades ut ur kommunistspektaklet 8:e mars

Den 8:e mars var det internationella kvinnodagen och stora ”demonstrationer” arrangerades över hela landet, trots pågående pandemi. I Spanien är dessa demonstrationer inte deministiska utan enbart vänsterextrema för att inte säga kommunistiska. Madrids vice borgmästare, Begoña Villacís, socialdemokrat, försökte deltaga men motades bort av den kommunistiska mobben.

Jag såg några hastiga bilder från spektaklet i Madrid. Ett stort plakat väckte mitt intresse. Det löd: Stimulera min klitoris men rör inte min fitta. Jaha minsann. Man får nog fundera länge på hur det skall tolkas och vad det har med feminism att göra.

monteroasq

Kommunisthäxan Irene Montero

Hursomhelst, innan spektaklet 8:e mars så kritiserades den arrangerande kommunistmaffian hårt med tanke på riskerna för smittspridning. På något sätt känns det som karma när sedan både premiärministerns fru och den s k ministern Irene Montero bägge drabbas av det virus alla insåg vara en reell fara.

Irene Monteros främsta meriter tycks för övrigt vara att ha jobbat som snabbköpskassörska 6 månader och dela säng med vice premiärminister (det finns fyra vad vi vet) kommunistsvinet Pablo Iglesias. Det borgar knappast för ett kvalificerat ledarskap. Herregud!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s