Barcelona: Folk hamstrar mat och vatten

Shortage in Venezuela due to economical crisis

Venezuela – snart Katalonien

Katalonien börjar likna Venezuela. De som kan lämna regionen gör det. De lämnar bostad, arbete och sin vanliga tillvaro. Det är hjärtslitande att se alla reportage.

Med pågående kravaller, ny generalstrejk (då ingenting fungerar och mat inte går att få tag i) utlyst under en vecka så måste människor lagra upp förnödenheter. Att ge sig ut på gator under pågående gatustrider för att tigga mat är förstås inte att rekommendera! Hyllorna börjar gapa tomma i Barcelona – precis som i Caracas.

Man kan förstå att de som älskar Katalonien är förfärade och bedrövade. De som inte är bedrövade är förstås CUP som vill att regionen skall hamna i misär som är deras livsluft. Det ryktas om att nästa steg i revolutionen är att tillskansa sig transportmedel. Så de kommer väl att anfalla bussgarage, åkerier och liknande. Kanske ta kontroll över tunnelbanan?

Vi undrar om det finns idiotiska svenskar som åkt till Barcelona som turister och hamnat mitt i allt detta. Det finns ju folk som prompt vill göda tjockisen i Pyongyang och åker till Nordkorea. American Airlines har avrått folk från resor till Katalonien och flera kryssningsfartyg har bytt ut Barcelona mot Valencia i sina rutter.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s